Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Întrevederea Ambasadoarei Violeta Agrici cu administrația pieței Mercamadrid

Publicat:Thu, 13/06/2019 - 14:51

Vizita la cea mai mare unitate alimentară/piață de pe teritoriul Regatului Spaniei și întrevederea Ambasadoarei Republicii Moldova, Violeta Agrici cu administrația acesteia face parte din blocul de acțiuni ale diplomației economice căreia este consacrată o bună parte a activității Ambasadei de la Madrid.

Creată în 1982, Mercamadrid este cea mai mare platformă de distribuție, comercializare, transformare și logistică de produse proaspete din Spania și concentrează cele mai diverse oferte de alimente care provin din peste 40 de țări și se distribuie la rândul lor pe toate cinci continente. Toate într-un singur spațiu, de aproximativ 222 hectare și cu peste 800 de companii instalate, zi și noapte se furnizează o cerere care depășește nivelul local, cu peste 12 milioane de consumatori și o sferă de influență de 500 km.

Mercamadrid reunește piețele centrale de pește, fructe și legume din Madrid, precum și piața de carne, companii multifuncționale specializate în sectorul alimentar și o gamă largă de companii de servicii: răcire industrială, depozitare, logistică, transport etc. și reprezintă motorul economic principal al capitalei spaniole.

În cadrul întrevederii dna Ambasador a făcut o prezentare a sectorului agricol al Republicii Moldova, în special al fructelor moldovenești, care ar putea interesa companiile importatoare spaniole membre ale Mercamadrid, sub aspect de suplinire a diversității crescânde a cererii pieței spaniole cu fructe de sezon. Administrația Mercamadrid a salutat inițiativa și a prezentat interes față de produsele moldovenești. În acest sens, s-a convenit asupra unor măsuri concrete care ar apropia și ar deschide piața spaniolă pentru producătorii și exportatorii de fructe țara noastră.

În același timp, administrația Mercamadrid a făcut și o prezentare exhaustivă a activității și modalității de gestiune a companiei, a viziunii și valorilor de care se ghidează pentru a deveni lider și punct de referință în serviciile pe care le prestează.