Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Întrevederea cu Secretarul de Stat pentru Uniunea Europeană

Publicat:Mon, 25/02/2019 - 14:11

Bilanțul colaborării moldo-spaniole pentru anul precedent şi elemente pentru consolidarea relațiilor bilaterale pentru 2019, au servit subiect de discuții în cadrul întrevederii Ambasadorului Republicii Moldova la Madrid, Violeta Agrici, cu Secretarul de Stat pentru Uniunea Europeană, Luis Marco Aguiriano Nalda, care s-a desfășurat la data de 25 februarie 2019.

Apreciindu-se pozitiv dialogul anilor precedenți, părțile au căzut de acord asupra necesității intensificării cooperării instituționale, consolidând-o în special cu vizite și întrevederi reciproce. Totodată, la reuniune s-au abordat aspecte ale agendei europene a Republicii Moldova, cu accept pe acțiunile întreprinse de către Guvernul Republicii Moldova în contextul implementării titlurilor II și II ale Planului Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica-Moldova Uniunea Europeană 2017-2019, dar și ale Parteneriatului Estic, în contextul celebrării aniversării a 10-a a acestei platforme europene.

Ambasadorul Republicii Moldova, de asemenea, a informat Secretarul de Stat despre rezultatele procesului electoral din 24 februarie 2019 și situația postelectorală. Întrevederea a favorizat reiterarea mesajelor de susținere reciprocă pe subiecte de interes comun precum suveranitatea și integritatea teritorială, parcursul european al Republicii Moldova ș.a.