Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Întrevederea Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju cu Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației al Regatului Spaniei, Luis Planas Puchades

Publicat:Wed, 11/12/2019 - 10:34

Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a avut miercuri, 11 decembrie 2019, la Madrid, o întrevedere bilaterală cu Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației al Regatului Spaniei, Luis Planas Puchades.

Cei doi înalți demnitari au făcut o retrospectivă a domeniilor proprii de competență și a relațiilor bilaterale în aceste domenii între Republica Moldova și Regatul Spaniei și au exprimat dorința continuării și aprofundării parteneriatului bazat pe principiile relațiilor de prietenie, valorilor europene și comune și intereselor împărtășite. O atenție particulară a fost oferită avantajelor obținute de Republica Moldova de la semnarea Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător dintre RM și UE, priorităților la nivelul exporturilor dar și temelor legate de provocările în domeniile dezvoltării rurale, asigurărilor în agricultură, activității corporațiilor funciare etc.

Ministrul Ion Perju a exprimat speranța semnării cât de curând posibil a unui partereriat de colaborare, care va diversifica spectrul relațiilor bilaterale preponderent în domeniul agriculturii și alimentației. De asemenea, ministru Perju l-a inivitat pe ministrul spaniol să opereze o vizită în Republica Moldova, propunere acceptată de Ministrul Planas Puchades.

Amintim că, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, participă la Conferința ONU privind schimbările climatice COP 25, ce se desfășoară săptămâna curentă la Madrid.