Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

5 octombrie 2021, la Madrid a fost inaugurată una din cele mai importante expoziții la nivel european și internațional, specializată în domeniul fructelor și legumelor!

Publicat:Tue, 05/10/2021 - 20:01

“Fruit Attraction 2021”, eveniment care unește cererea și oferta de produse proaspete din Europa și America Latină. La ediția din acest an Republica Moldova este reprezentată de un grup de 11 companii autohtone și un reprezentant al Agenției de Investiții a Republicii Moldova, care prezintă o largă gamă de fructe de sezon, precum mere, prune, poamă, dar și cireșe, caise și alte fructe sâmburoase din țara noastră.

Șefa misiunii de la Madrid, Violeta Agrici, a participat la ceremonia de inaugurare a expoziției, în cadrul căreia a făcut un schimb de opinii cu Ministrul spaniol al agriculturii, pescuitului și alimentației, Luis Planas Puchades pe marginea participării delegației moldave la expoziție, abordând și aspecte ale cooperării bilaterale. Ulterior, șefa misiunii a vizitat standul Republicii Moldova și s-a întreținut cu toți participanții la eveniment, având posibilitatea de a face un schimb extins de opinii pe marginea oportunităților de export a fructelor moldovenești pe piața spaniolă sau utilizarea acesteia ca punct de ieșire spre alte pieți din America Latină sau Africa de Nord.

Notă. “Fruit Attraction 2021” este la a 13-a ediție și se va desfășura în pavilioanele IFEMA din Madrid, în perioada 5-7 octombrie, ocupând peste 42 de mii de metri pătrați pentru expunerea fructelor și legumelor. La ediția din acest an participă circa 2 mii de companii specializate din 44 de țări - dintre care 21% pentru prima dată. La “Fruit Attraction” s-au înregistrat pentru participare profesioniști din 118 țări, care sunt specialiști din diferite sectoare componente domeniului horticulturii: logistică, IT, transport, depozitare, noi tehnolog.