Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Alăturarea Republicii Moldova la 80 de țări pentru a participa la expoziția organizată de Academia pentru Diplomație și Liga Națională de Fotbal Profesional a Spaniei

Publicat:Thu, 23/09/2021 - 14:58

Republica Moldova s-a alăturat altor 80 de țări pentru a participa la expoziția organizată de Academia pentru Diplomație și Liga Națională de Fotbal Profesional a Spaniei – LaLiga  cu denumirea Fotbal pentru Pace. Expoziția a fost inaugurată oficial la 22 septembrie 2021 pe stadionul Clubului sportiv de fotbal Atletico Madrid - Wanda Metropolitano, având scopul de a pune în evidență importanța diplomației sportive ca instrument extraordinar pentru crearea legăturilor mai puternice între oameni și pentru abordarea problemelor globale, precum PACEA, sărăcia, egalitatea de gen sau schimbările climatice etc. La eveniment a participat șefa misiunii, Violeta Agrici.  

Cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal, Ambasada de la Madrid a transmis pentru această expoziție tricoul echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova pe care a fost imprimat un mesaj sugestiv PACE LA INFINIT.

#SportDiplomacy

#FootbalforPeace

#FutbolporlaPaz