Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Compania Air Moldova informează: ZBORUL CHARTER MADRID-CHIȘINĂU VA FI OPERAT PE DATA DE 10 APRILIE 2020.

Publicat:Sun, 05/04/2020 - 00:00

https://www.airmoldova.md/…/in-atentia-cetatenilor-rm-afla…/

Alte detalii despre zbor (ora, cost bilet etc.) vor fi plasate pe paginile operatorilor aerieni.

Având în vedere numărul foarte mare a persoanelor înregistrate online, în lista finală pentru charter au fost incluse persoane care corespund criteriilor prevăzute de Dispoziția nr. 6/26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova: copii, studenți, persoane aflate la tratament medical, femei însărcinate, mame singure cu copii mici, persoane aflate în dificultate.

Listă a fost transmisă operatorului aerian – Air-Moldova, compania urmând să contacteze telefonic sau la email pe fiecare pasager validat. La fel, Compania Air Moldova va informa despre modalitatea de procurare a biletelor.

Pentru cetăţenii incluși în lista de repatriere cu cursa charter din 10 aprilie 2020 reamintim despre:

- restricţiile de deplasare impuse de autoritățile spaniole pe perioada stării de urgență și recomandăm utilizarea până la aeroportul Madrid Barajas în exclusivitate a transportului public. Informăm că, pentru a asigura deplasarea fără impedimente a pasagerilor cursei charter spre Aeroportul Barajas din Madrid lista acestora cu rutele de deplasare va fi transmisă de către Ambasadă Poliției Naționale spaniole.

- necesitatea deținerii unei copii după un act de identitate al Republicii Moldova (buletin de identitate sau pașaport) pentru persoanele care sunt în posesia doar a unui act de identitate aparținând unui stat străin.

- necesitatea respectării regulilor și măsurilor de precauţie în timpul călătoriilor: menținerea distanței sociale, purtarea mănușilor și măștilor de protecție, utilizarea unui dezinfectant cu cel puţin 60% de alcool, utilizarea șervețelelor de unică folosință etc.

AIRMOLDOVA.MD

Air Moldova