Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Moldova în or. Logrono (Regatul Spaniei)

Publicat:Thu, 14/11/2019 - 14:17

Consulatul Onorific al Republicii Moldova în or. Logrono (Regatul Spaniei) cu circumscripția consulară ce acoperă Comunitățile Autonome La Rioja, Cantanbria și Țara Bascilor, a fost inaugurat oficial la data de 14 noiembrie 2019.

La eveniment a participat Ambasadoarea Republicii Moldova în Regatul Spaniei, reprezentanți ai autorităților regionale și locale riojane și altor regiuni, politicieni, reprezentanți ai mediului academic și asociativ, mediului mediatic, dar și cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în regiune, întâlniți potrivit tradițiilor moldave cu pâine și sare în semn de ospitalitate, respect și prietenie. În discursul inaugural, Ambasadoarea Violeta Agrici a subliniat importanța activității Consulatului Onorific pentru promovarea intereselor economice, comerciale, culturale, turistice și sociale moldo-spaniole – primul Consulat Onorific al țării noastre în această regiune și a mulțumit atât dlui Consul Onorific Ignacio Sáenz Carrillo de Albornoz, cât și autorităților spaniole pentru ajutorul și disponibilitatea la deschiderea Consulatului Onorific.

La rândul său, Consulul Onorific a mulțumit pentru suportul oferit de Ambasadă și a relevat că dezvoltarea relațiilor comercial-economice și ajutorul oferit cetățenilor moldoveni vor constitui principalele axe prioritare ale activității sale. În acest sens, a informat că deja în februarie 2020 un grup de antreprenori moldoveni urmează să viziteze Spania pentru a se întruni cu antreprenorii spanioli din regiune.

Actul de inaugurare oficială a Consulatului Onorific a fost urmat de o recepție, oferită de dl Consul Onorific Ignacio Sáenz Carrillo de Albornoz, în cadrul căreia publicul a avut plăcerea să asiste la o interpretare excepțională a Directorului Corului din Logrono, moldoveanul Ion Brătescu și a Ansamblului de dansuri „Moldovioara” din Santander.

Cu ocazia inaugurării Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Logrono Poșta Moldovei a emis o marcă comemorativă.