Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Inaugurarea Oficială a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în comunitatea autonomă Andaluzia

Publicat:Fri, 15/10/2021 - 17:40

La 14 octombrie 2021 a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Andaluzia, în cadrul unei ceremonii duble desfășurate la sediul Consulatului Onorific din Malaga şi Palatul Limonar. La eveniment au participat Delegata Guvernului Central din Andaluzia, Primarul orașului Malaga, Președintele şi Vicepreședintele Consiliului Provincial al Guvernului regional, Preşedintele Camerei de Comerț, Consulul General al Republicii Moldova la Barcelona, reprezentanți ai autorităților regionale și locale, civile şi militare, precum şi ai mediului antreprenorial andaluz.

Ambasadoarea Republicii Moldova a subliniat importanța rețelei consulare onorifice pentru acțiunea exterioară a Republicii Moldova, precizând că "deschiderea Consulatului Onorific la Malaga reprezintă o oportunitate de aprofundare şi diversificare a legăturilor dintre Republica Moldova cu o regiune dinamică şi importantă a Spaniei, precum este Comunitatea autonomă Andaluzia".

Diversificarea oportunităților de afaceri, impulsionarea şi facilitarea investițiilor reciproce, amplificarea relațiilor în domeniile turistic, social şi cultural, dar şi asistența pentru cetățenii Republicii Moldova sunt principalele obiective ale noului Consulat Onorific. Dl Patricio Baeza, Consulul Onorific al Republicii Moldova la Malaga este un reputat antreprenor spaniol, dedicat activității filantropice şi implicat activ în viața socială a Comunității.

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:
Consulatul Onorific al Republicii Moldova
Adresa: Avenida de Velazquez, nr.296, 29004, Malaga Telefon: +34667526764
 
Având în vedere că, inaugurarea Consulatului Onorific al ţării noastre are loc în preajma aniversărilor a două date importante: 30 de ani de Independență a Republicii Moldova şi 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei, Ambasada în comun cu Consulul Onorific şi Camera de Comerț şi Industrie din Malaga a inaugurat în premieră în această regiune o expoziție de pictură contemporană a pictorilor moldoveni Gheorghe Lisița şi Victoria Iftodi, care rămâne deschisă publicului până la finele lunii octombrie. Pentru celebrarea acestor ocazii în Palatul Limonar din Madrid a fost organizată şi o recepție în cadrul căreia au fost prezentate mai multe spoturi video despre Republica Moldova şi produse moldovenești.