Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru la Madrid

Publicat:Sat, 21/01/2023 - 14:10

Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova Ana Revenco a efectuat, în perioada 10-12 ianuarie curent, o vizită de lucru la Madrid, în cadrul căreia a luat cunoștință cu modelul polițienesc spaniol și modul în care Spania gestionează procesul de asigurare a securității statului și cetățenilor.

Programul a inclus o întrevedere cu Ministrul de Interne al Regatului Spaniei Fernando Grande Marlaska. Concomitent, au fost organizate întâlniri cu factori de decizie din cadrul Centrului de informații contra terorismului și crimei organizate (CITCO), Direcției generale coordonare și studii, Direcției generale protecție civilă și situații de urgență. Suplimentar, a fost organizată întrevederea șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție Lilian Carabet cu María Pilar Merino Díaz, Secretar General al Comisariatului General al Poliției Judecătorești.

Discuțiile s-au axat pe extinderea cooperării pe dimensiunea afacerilor interne, la nivel strategic și operațional, în domenii precum combaterea terorismului, traficului de persoane, traficului de droguri, criminalității cibernetice.

Ministrul moldovean a lansat o invitație Spaniei de a deveni țară-mentor pentru sistemul afacerilor interne din Republica Moldova și a ajuta astfel țara noastră în alinierea cât mai rapidă la acquis-ul comunitar și standardele UE de securitate.