Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei

A A A

Promovarea vinurilor moldovenești în Spania

Publicat:Tue, 19/02/2019 - 14:08

La 14 februarie 2019, a avut loc a VII-a Degustare internațională de vinuri, aceasta fiind organizată de Ambasada Republicii Moldova în Spania în cooperare cu Centrul Riojan din Madrid, în incinta acestuia. În cadrul Degustării au „rivalizat” patru denumiri de vinuri produse de vinăria Asconi și patru spaniole, ale vinăriei Perica, ale cărei podgorii se află în vestita regiune vinicolă La Rioja. Caracteristicile vinurilor din Republica Moldova au fost prezentate de dl. Amancio Calcerrada Martinez, Doctor în Științe Agrícole și Tecnologie, reprezentant al vinăriei Asconi.

Degustarea a fost precedată de o scurtă trecere în revistă a tradiției de fabricare a vinului în Republica Moldova și succeselor vinificatorilor moldoveni pe plan internațional. În timpul acestei expuneri oaspeții au avut prilejul să descopere aromele vinurilor de Romanești. Produsele ambelor vinării au fost o adevărată revelație pentru participanți, aceștia rămânând plăcut surprinși de înalta lor calitate.

La eveniment au asistat cca. 60 de persoane, printre care membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai autorităților spaniole, oameni de afaceri, restauratori, somelieri și reprezentanți ai mass-media de specialitate (enologie).

Conform afirmațiilor specialiștilor în enologie prezenți la degustare și celor relaționați cu acest domeniu (presa de specialitate), Spania se deschide tot mai mult spre cunoașterea și acceptarea vinurilor străine, iar vinurile moldovenești trezesc un interes aparte, în creștere.

Publicații în presa spaniolă: https://thediplomatinspain.com/2019/02/cata-de-vinos-de-la-rioja-vs-vinos-de-moldavia-en-el-centro-riojano/?fbclid=IwAR2eTr-9S5ePiq-40IRBT47w60Sj6doTU-R7MmmFfnxA_qfPRjQNuTchmVQ

https://curiosidades-by-queridilla.blogspot.com/2019/02/septima-cata-internacional-en-el-centro.html?m=1&fbclid=IwAR0jdEExMrSsh2YO9BfFA946yYOOCYgWJ_9ystyJmQyIYG76Ak26hs-STI4